Novice

Na kakšen način najhitreje prodati stanovanje ali hišo?

Večina ljudi prodaja svoje nepremičnine s pomočjo nepremičninskega posrednika. Vi pa lahko storite marsikaj, da bo prodaja stekla hitreje in da boste dobili pričakovan znesek denarja, ki ga želite za svojo nepremičnino.

Vaša naloga

Za svojo nepremičnino najprej sestavite seznam prednosti in slabosti. Preverite tudi stanje nepremičninskega trga za vaš kraj. Preverite lokalna določila, ki se nanašajo na nepremičnine, zato da boste poznali odgovore na vprašanja v zvezi z omejitvami, ki veljajo na vašem območju, predvsem glede širjenja in prenavljanja nepremičnin. Potrebno je vedeti, ali je nepremičnina na zaščitenem območju ali sodi pod zaščito kulturne ali kakšne druge dediščine.

Pomemben del pri prodaji je tudi dokumentacija. Preverite ali je ta res dobro urejena. Pozorni bodite glede vpisa v zemljiško knjigo, morebitnih odplačanih dolgovih, ki še vedno niso izbrisani na nepremičnini, ter energetsko izkaznico.

Čas za objavo oglasa za nepremičnino je takrat, ko o njej veste vse, kar bi lahko zanimalo morebitnega kupca. Nepoznavanje svoje nepremičnine se pri ljudeh ponavadi pojavi takrat, ko nepremičnino podedujejo in jo nato želijo čimprej prodati.

Jasno je, da si vsak želi čimveč denarja ob prodaji nepremičnine, pa vendar ostanite na realnih tleh. Če bo nepremičnina precenjena, kupca zanjo ne boste dobili. Kupci vsako nepremičnino gledajo z maksimalno kritičnimi očmi. Za svojo nepremičnno morate določiti dve ceni. Prva je tista, ki bo oglaševana, druga pa naj bo v vaši glavi, ta naj bo nekoliko manjša od oglaševane, saj si kupci vedno prizadevajo, da bi oglaševano ceno znišali za nekaj tisočakov. Pazite tudi na to, da kupec cene ne zniža preveč, zato imejte v glavi ceno, pod katero nepremičnine ne boste prodali.

Privlačen oglas za nepremičnino naredi velik vtis na morebitnega kupca nepremičnine. V oglas napišite zanimiv opis, ter se potrudite da je tekst brez slovničnih napak. Veliko pozornost pri oglasu pritegnejo fotografije, ki naj bodo kar se da profesionalne, saj lahko s slabimi fotografijami, tudi dobro nepremičnino predstavimo na zelo slab način. Pomembno pa je tudi, da ste sproščeni, ko sprejemate potencialne kupce na ogled nepremičnine.

Vir: cekin.si

V podjetju Triomin si želimo, da je nakup nepremičnine, varen posel. Z našim svetovanjem, vam lahko pomagamo, da niste žrtev prevar, oziroma, da sami sebi ne škodite s podpisom morebitnih neveljavnih ali škodljivih pogodb.

Rezervirajte termin za svetovanje na tel. št.: 040 662 615 ali nam pišite na: info@triomin.si

 

Similar Posts